Hanna Saari
Hanna Saari

Yrittäjä. Tekijä. Vaikuttaja.

Hanna Saari

Kirjoituksia


Vetovoima on elinvoimaa

04.04.2017

Kalajoen kaupungin ensimmäinen asiakaslehti näki päivänvalon tällä viikolla. Suomen Kuvalehden tekemän tutkimuksen mukaan olemme useilla mittareilla mitattuna menestyskunta.

Lue lisää »


Eduskuntavaalit 2015

22.03.2017

Olen Hanna Saari, 48-vuotias palvelualan yrittäjä Kalajoelta ja ensimmäistä kertaa ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Hienoa, että olet tullut tänne sivuilleni tutustumaan minuun paremmin sekä ihmisenä ja politiikkona.

Lue lisää »


Ravintolamyynnin verotuksen alentaminen välttämätöntä

30.11.2016

”Matkailu-ja ravintola-ala on työvaltainen, varsinkin nuoria ja naisia työllistävä tulevaisuuden kasvuala. Ala on erinomainen kansainvälisyyden kasvualusta, jolla on mahdollisuudet työllistää 30000 ihmistä lisää vuoteen 2025 mennessä (MaRa hallitusohjelma) - mikäli saamme tempoilevan ja kohtuuttoman verotuksen kuriin ja pidämme nykyisistä jatkoajoista kiinni.”

Kirjoitin näin kevään 2015 eduskuntavaalien alla. Nyt lausunnolle lähtenyt alkoholilakia uudistava esitys helpottaakin ravintoloiden toimintaa monella lailla; muun muassa ilmoitusmenettelyjen laajentaminen, tiukkojen vastaavan hoitajan ja annostelumääräysten poistuminen vähentävät ravintolatoiminnan velvoitebyrokratiaa. Ja hyvä niin.

Lue lisää »


Esteet pois ravintola-alan kasvulta

13.3.2015

Matkailu-ja ravintola-ala on työvaltainen, eritoten nuoria työllistävä tulevaisuuden kasvuala. Ala on myös erinomainen kansainvälisyyden kasvualusta, jolla on mahdollisuudet työllistää 30000 ihmistä lisää vuoteen 2025 mennessä (MaRa hallitusohjelma) - mikäli saamme tempoilevan ja kohtuuttoman verotuksen kuriin ja pidämme nykyisistä jatkoajoista kiinni.

Lue lisää »


Reiluutta Sote-ratkaisuun

14.12.2014

Valtiovarainministeriön äskettäin julkaisemat painelaskelmat valtionosuusleikkauksista sekä valtionosuusjärjestelmän ja sote-uudistuksen yhteisvaikutuksesta kuntien rahoitukseen ovat mykistäviä. Pohjois-Pohjanmaan osalta vaikutuslaskelmien tulokset ovat suuressa osassa kuntia suorastaan järkyttäviä.

Lue lisää »


Matkailussa kasvun avaimet

07.07.2014

Viime vuosien teollisten työpaikkojen menetykset ovat koskettaneet koko Suomea eikä Pohjois-Suomi ole todellakaan jäänyt tästä osattomaksi.

Lue lisää »


Tulevaisuuden tuskaa

15.11.2012

Suomen Yrittäjien Tulevaisuusvaliokunta aloitti työnsä vuonna 2009. Haastavina aikoina vaihtoehtoisia tulevaisuuden näkymiä haluavat valtioista lähtien selvittää lähes kaikki – eivätkä vähiten yrittäjät.

Lue lisää »