Hanna Saari
Hanna Saari

Yrittäjä. Tekijä. Vaikuttaja.

Hanna Saari

278
Kokoomus

Vieraskynä, Mari-Leena Talvitie


Kansanedustajan terveiset

Valtiopäivien helmikuun keskusteluja on värittänyt kansalaisaloitteet, viimeisimpänä lähetekeskustelu eutanasiakansalaisaloitteesta. Se lähetettiin käsittelyyn sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Siihen lausunnot antaa perustuslakivaliokunta ja lakivaliokunta, jonka jäsenenä kuulen lukuisan joukon asiantuntijoita.

Hallituksen toimenpiteistä keskiössä on edelleen talous, työllisyys ja uudistukset. Kevään yksi suurimmista asioista on sote- ja maakuntauudistus. Hallituksen esitys maakuntalaista ja sote-järjestämislaista annettiin viime viikolla. Laaja, yli 1000 sivuinen lakipaketti on lähetekeskustelussa tiistaina 7.3. Keskustelua voi seurata eduskunnan verkkosivuilla. Valinnanvapautta sekä maakuntien muita tehtäviä koskevat lakiluonnokset ovat lausuntokierroksella. Niiden pohjalta tehdään tarkennuksia ja lakiesitykset annetaan eduskunnalle kevään aikana.

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään presidentinvaalin yhteydessä 28.1.2018 ja vuodesta 2021 maakuntavaalit järjestetään samanaikaisesta kuntavaalien kanssa. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen siirtyy uusille maakunnille 1.1.2019, ja samaan aikaan valinnanvapauteen ja monikanavarahoitukseen liittyvät lait tulevat voimaan (mahdollinen siirtymäaika).

Kokoomuksen puoluekokous päätti kesällä, että valmistelemme puolueen linjauksia perhevapaiden kokonaisuudistuksesta. Samalla asetimme pitkän tähtäimen tavoitteeksi maksuttoman osa-aikaisen varhaiskasvatuksen, aloittaen sen yhdestä ikäluokasta. 

Olemme talven aikana valmistelleet Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajan Sofia Vikmanin johdolla Perheet ja työelämä -asiakirjan. Se koostuu Kokoomuksen uudesta perhevapaamallista, varhaiskasvatuslinjauksista sekä ehdotuksista edistää perheiden sujuvampaa arkea. Haluamme tarkastella perheen ja työelämän rajapintaa kokonaisuutena, jossa otetaan huomioon niin mahdollisuuksien tasa-arvo, työn kannustavuus, lapsen etu sekä sukupuolten tasa-arvon edistäminen. Uuteen mallin pääset tutustumaan tästä. Voit lukea kirjoituksen, jonka kirjoitin Kalevaan, nettisivuiltani.

Kuntavaaleihin on kuukausi aikaa ja meillä on piirin alueella monin paikoin vahva joukkue. Toki kokoomuslaisittain tyhjiäkin kuntia on. Me olemme uudistavia ja vastuullisia.  Tahdomme rakentaa kaikille sujuvaa arkea ja hyvää kotikuntaa, yhdessä. Olkaamme siellä, missä ihmisetkin. Puolueen vaaliohjelma - Terve, turvallinen ja toimiva kunta, on julkaistu viime perjantaina. Siihen voit tutustua täällä.

Olen lähes koko maaliskuun valtakunnallisella maanpuolustuskurssilla. Saamme laajan kuvan kokonaisturvalisuudesta ja harjoittelemme mm. poikkeustilanteissa toimimista. Olethan siis kiireellisissä asioissa yhteydessä eduskunta-avustajaani, Laura Pistemaahan.

Mukavaa maaliskuuta toivottaen,
Mari-Leena Talvitie 

Saa Luottaa