Hanna Saari
Hanna Saari

Yrittäjä. Tekijä. Vaikuttaja.

Hanna Saari

278
Kokoomus

Vieraskynä


Tarvitaan ikäihmisten oikeuksien puolustaja

Paula Risikko

Olen ehdottanut, että vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen osoitetaan eduskunnan oikeusasiamiehen erityistehtäväksi.

Lue lisää »


Nyt valitaan tulevaisuuden kuntavaikuttajat

Mari-Leena Talvitie

Mitä kuntiin jää, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnille? Tämä on yleisin kysymys, jonka kuulee niin kansalaisilta kuin kuntapäättäjiltä, kun puhutaan valmistelussa olevista alueuudistuksista.

Lue lisää »


Kansanedustajan terveiset

Mari-Leena Talvitie

Valtiopäivien helmikuun keskusteluja on värittänyt kansalaisaloitteet, viimeisimpänä lähetekeskustelu eutanasiakansalaisaloitteesta.

Lue lisää »


Peli nimeltä demokratia

Tony Manninen

Pelimiehenä olen ikäni vältellyt kansakuntamme merkittävintä pelikenttää - politiikkaa. Poliittisen pelin, puolueiden strategioiden ja vaalitulosten pitäisi toki olla pelialan asiantuntijalle arkipäivää. Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole. Demokratia on outo peli ja koko poliittisen päätöksenteon järjestelmä mutkistaa sitä entisestään.

Lue lisää »


Uudistumiskyky on menestyksen edellytys

Jan Vapaavuori

Talouden tämänhetkistä tilaa ei ole syytä kaunistella. Suomea haastavat monet samanaikaiset ongelmat. Teollisuuden rakennemuutos, heikentynyt kilpailukyky, yhä kiristyvä kansainvälinen kilpailu sekä ikärakenteen muutos syövät kilpailukykyä ja nakertavat hyvinvointimme edellytyksiä. Vientimarkkinoita jäytävä matalasuhdanne ei yhtään helpota asiaa.

Lue lisää »


Kenen asialla ovat konsensus ja kolmikanta?

Esko Kurvinen

Konsensus tarkoittaa sivistyssanakirjan mukaan yhteisymmärrystä. Se ei siis tarkoita yksimielisyyttä eikä enemmistön hyväksymää päätöstä. Konsensuspäätöksessä kaikkien osapuolten on sitouduttava päätökseen, vaikka eivät yksityiskohdista samaa mieltä olisikaan. Konsensus antaa siten jokaiselle osapuolelle mahdollisuuden kaataa päätös olemalla sitoutumatta siihen.

Lue lisää »